2014. március 21., péntek

tavaszi vitaminhiány és betegségek


Nem könnyű héten vagyok túl, keményen levert a lábamról valami fertőzés. Hogy pontosan mi volt az nem tudom, orvoshoz nem járok, házilag gyógyulgattam. Volt 2 nehéz nap, amikor magas lázzal nyomtam az ágyat, nem is nagyon ettem, de végre jól vagyok! 

Erről jutott eszembe, hogy a téli vitaminhiányos időszak után ajánlatos feltölteni a vitaminraktárainkat (már ha beszélhetünk egyáltalán raktárról, mert mint tudjuk bizonyos vitaminokat folyamatosan be kell vinnünk, mert nem tárolja a szervezet). A legjobb módszer erre a nyers zöldségek és gyümölcsök fogyasztása még mielőtt megbetegszel. Ha már beteg vagy, akkor ezek nem feltétlenül alkalmazandók, inkább párolt verzióban segítenek ilyenkor. 

Egyszóval, aki csak teheti vételezzen be minél több vitamindús ételt, legyetek minél többet kint a napon, és vigyázzatok az egészségetekre!!






Keressétek a termelői piacokat, ott remélhetőleg hazai gazdálkodásból származó zöldséget és gyümölcsöt kaptok, ami azért fontos, mert a szervezetünk az itthon megtalálható vitamin- és ásványi anyag kombinációra éhezik, nem beszélve az ezeknek is köszönhető egyedi ízvilágról! 

Mindemellett senkit ne tévesszen meg a jónak tűnő időjárás, és a napsütés! Öltözködésünkhöz ha már nem is a téli, de mindenképp az átmeneti és nem a nyáron szokásos darabokat ajánlatos előkapni a gardrób szekrényből.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése